RECEITA DA LINGUA DO CROUPIER DA CERNE FRESCA!!
· Lingua de kilo e medio de xato ou poltro
· Unha cabeza de allos
· Unha cebola normal
· Unha zenoura
· Un puerro
· Un vaso de aceite de oliva
· Un vaso de viño branco ou coñac
· Unha pastilla de caldo extarlux
· Sal
- Modo de cociñar a lingua de xato ou poltro
Ponse a lingua duas horas en remollo para que se limpie. Lavase ben con auga e vinagre na ola exprés rápida. Bótase aceite e cando está ben quente, ponese a lingua a remollo uns diez minutos. A continuación bótanse todas as verduras edeixase a remollo outros 10 minutos. A continuación bótase o viño o coñac e tense outros tres minutos. A continuación bótanse dous vasos de caldo de carne do cocido . Tempo de cocción na ola 20 minutos.Sácase a lingua e deixase enfriar. Quítaselle la piel. Córtase en lonchas. Pásase por fariña e ovo e frítense un poco. Colócanse no cazolo de barro. A continuación pásanse todas as verduras polo pasapurés e sae unha salsa recia. Bótase no cazolo xunto coa lingua e deixase ferver entre 10-15 minutos. Pódese servir con patatas fritas, setas ou champiñóns , nós dende zimmer103 recomendamos facelas con ortigas salvaxes das cunetas. Bon Apetit!!