Inmemersa ista non redacción segundo o mapa de populación de morcegos na zoa de galiza de maior densidade distes mamíferos voadores queremos dar un paso máis no tento de apoiar a Fran na súa loitar por amosar ó mundo a amábel faciana distes animaís adictos á escuridade. Portadores da raiba , os morcegos son un animais que secularmente foron considerados coma algo noxento e negativo aínda que iso a día de hoxe semella estar trocando.....en Chiapas estase a producir grandes cantidades do chamado café orgánico sobre plantacións á sombra, iste café é moi aprezado xa que non utiliza nengún tipo de fertilizante sendo as colonias de morcegos as que limpan de parásitos as prantas.
E como sabemos que os que vos paseades por istes regos escritos sobes xente de bo dente non poidemos resistirnos en amosarvos as delicias culinarias da súa carne pese a que o prestixoso cociñeiro Colombiano Andrés Jaramillo afirmou nunha entrevista que o prato que máis odia é o morcego ó limón . Pero prexuizos á parte , o morcego nas illas polinésicas de Tongo está considerado coma un privilexio real, xente que o comeu bañado en viño de Bourdeos afirma estar estupendo e de non decirlle o que era pensaría estar papando un excelente coq au vin ou galo guisado. Pero non só en Tongo senán que en filipinas o morcego está considerado coma un bocado xenial , como non podía ser doutro xeito rescatamos ista impactante video-receita na que unha cocineira prepara un churrarco de morcego, o xeito que pensamos máis posibilidades ten para asentarse definitiva coma un menú estábel nos menús galegos... imperdíbel a mestría Imelda coa grella , nen ferran adriá nen ostias, Imelga entre berros dela e do aminal asado vivo reconscrúe iste morcego que posterior papa ela e máis o seu afortuando fillo, que sorte ser neno en filopinas!!
Currasco de Morcego
-Un morcego aletargado , allo , pirixel e aceite
-Métese o morcego durmido coas ás abertas sobre a grella baixo a que arde un poderoso lume vivo
-Deixase ate que se toste ben polas dúas caras
-Retiramos o morcego da grella para descuartizalo nunha táboa , separamos as ás e patas e abrímolo cun coitelo ou machado pequeno, lavamos o seu interior con auga e sacámoslle as tipas e interiores como se fose un pito.
-Unha vez troceado voltámolo por na grella ista vez sobre o lume manso das brasas e untámolo cun baño de salsa de azeite ,allo e perixel ate que o douremos definitivamente.
-Servilo quente segundo sáe do lume e sinteo cruxir na boca!!
Currasco de Morcego
-Un morcego aletargado , allo , pirixel e aceite
-Métese o morcego durmido coas ás abertas sobre a grella baixo a que arde un poderoso lume vivo
-Deixase ate que se toste ben polas dúas caras
-Retiramos o morcego da grella para descuartizalo nunha táboa , separamos as ás e patas e abrímolo cun coitelo ou machado pequeno, lavamos o seu interior con auga e sacámoslle as tipas e interiores como se fose un pito.
-Unha vez troceado voltámolo por na grella ista vez sobre o lume manso das brasas e untámolo cun baño de salsa de azeite ,allo e perixel ate que o douremos definitivamente.
-Servilo quente segundo sáe do lume e sinteo cruxir na boca!!